İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar
Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Organ Nakli Haftası Kapsamında Ertuğrul Gazi Lisesindeydik

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar çağımızın en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Organ yetmezlikleri hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 25.800 kişi organ yetmezliği nedeniyle nakil olmayı beklemektedir. Organ bağışı sayılarındaki yetersizlik nedeniyle bekleyen hastaların birçoğu hayatını kaybetmektedir.

Bu nedenle ülkemizde organ bağışı bilincini geliştirmek, halkı organ bağışı konusunda teşvik etmek, bağış sayılarını arttırmak, organ nakli olmayı bekleyen hastaların hayatını kurtarmak, yaşam süresi ve kalitesini artırmak amacıyla her yıl 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağış Haftası”nda çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Bu etkinlikler kapsamında hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Recep DEMİRHAN, Organ Nakli Koordinatörlerimiz ile Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerine organ bağışı ve organ naklinin önemi, kimlerin organ bağışında bulunabileceği konularında bilgiler verip geleceğimizin teminatı gençlerimizi organ bağışına destek olmaya davet etti.

• ON_1.JPG
  • ON_2.JPG