İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar

RECEP DEMİRHAN FOTO.jpg

Başhekimden;

H
astanemiz 1987 yılında 150 yataklı Devlet Hastanesi olarak hizmete açıldı. 1988 yılında asistan eğitiminin başlamasıyla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2000 yılında eski İstanbul Valisi Dr. Lütfi Kırdar’ın ismi hastanemize verilmiştir. Hastanemiz 2015 yılı itibarı ile 12 ayrı binada, Maltepe, Adalar, Pendik ve Kartal olmak üzere dört (4) ayrı ilçede hizmet vermektedir. Hastanemizde 480 yatak kapasitesi ile 23 Klinikte Tıpta Uzmanlık öğrencilerine eğitim verilmesinin yanı sıra toplam 43 branşta sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile afilasyon protokolü imzalanarak hastanemiz aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Sağlık Uygulama Araştırma merkezi olmuştur.

S.B.Ü. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi en kutsal görevi olan can kurtarma bilinciyle bugünleri yarınlara hazırlayan önder bir sağlık kuruluşudur. Çağın gereği olarak.
 İleri tıp teknolojileri kullanarak klinik uygulamalarda hızlı ve doğru tanıya ulaşarak hastalarımıza en iyi modalitelerini sunmayı kendine amaç edinmiştir. Uluslar arası çalışma  ve
araştırmaların rehberliğinde üstün niteliklerle donanmış uzman hekim yetiştirmeyi ve sağlık sektöründe tercih edilen referans hastane olmayı kendisine misyon edinmiştir.

Hastanemiz Onkolojik Cerrahi Uygulayan Klinikleri Kanser tanı ve tedavi aşamaında güncel bilgi ve  tecrübeleri ile hastalarımız için şifa kaynağı olmaktadır. Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde CyberKnife, Rapidarc, Brakiterapi ve son teknoloji olan Tomoterapi cihazı gibi işleri teknoloji cihazların yanı sıra Tıbbi Onkoloji Kliniğide robotik cihazlarla donatılmış olduğundan hastalarımıza son derece modern ortamlarda doğru ve eksiksiz onkolojik tedaviler uygulanmaktadır.

Türkiye’nin en donanımlı Yara ve Yanık Tedavi Merkezine sahip olan hastanemizde yanık ve yara tedavisi konusunda çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu merkez içinde bulunan, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi ise yara tedavisi konusunda eksiksiz tedavi sunulmasını sağlamaktadır.

Organ Nakli Merkezlerimizde ise böbrek nakilleri ve kornea nakilleri başarılı bit şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca hastanemiz 93 Yoğun Bakım Yatağı ile durumu kritik hastaların tedavisi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Acil Tıp Merkezimiz, ise bölgemizdeki en donanımlı merkez olması nedeniyle fazla sayıda hastanın acil tanı-tedavisi yapılmaktadır.

Ayrıca Nörolojik İnme Merkezi, Rop Tanı ve Tedavi Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Diyabet Merkezi, Odyoloji Merkezi, Kornea Nakli Merkezi, Plumer Rehabilitasyon Ünitesi, ERCP Ünitesi, TPN

Ünitesi, Robotik Kemoterapi Ünitesi hastanemizin özellikli birimlerinden bazılarıdır.

Yukarıda sayılan nitelikli hizmetlerin sunulmasının yanı sıra Bebek Dostu Hastane ve Anne Oteli uygulamaları nedeniyle de hastanemiz tercih edilen, sağlık hizmetleri üreten Sağlık Bakanlığımızın önder kuruluşları arasındadır.

Ayrıca hastanemiz hasta ve çalışan memnuniyetini en plana alarak daha da gelişirken, yenilenmekte olan 1200 yataklı yeni hastanemiz 2018 yılı içinde bitirilerek hizmete açılacağının müjdesini de sizlerle paylaşmak isterim.

Sağlıklı günler dileklerimle hoşçakalın…

Prof.Dr. Recep DEMİRHAN

Başhekim