Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Ülkemiz sağlık alanında Avrupa’nın önüne geçti’

Türkiye sağlık alanında çok önemli başarılara imza attı. Bunun en büyük kanıtlarından biri de pandemi süreci oldu. Şimdi bazı muhalifler yine itiraz edecek ama bu gerçeği değiştirmiyor. İşte oyuncu Ufuk Özkan da bu hafta başında Günaydın'a verdiği söyleşisinde bunun altını çizerek söyledi. Bu başarının en önemli göstergelerinden biri de kuşkusuz ki Şehir Hastaneleri'dir. İstanbul'un en önemli sağlık merkezlerinden biri olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi özellikle kanser tedavilerindeki başarısı ile adından sıkça söz ettiriyor. Ben de başhekim ve aynı zamanda göğüs cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Recep Demirhan ile hem hastaneyi hem de sağlık alanındaki yenilikleri konuştum.

Günde ortalama 18-20 bin civarında vatandaşımıza sağlık hizmeti sunduklarını söyleyen Prof. Dr. Demirhan, sözlerine şöyle devam etti:
"İstanbul'da en fazla hasta başvurusu olan sağlık kurumlarından birisiyiz. Kanser tedavisinde fark yaratmamızın sebebi ise tetkik ve tedavi süreçlerinin kısa olması ve tüm süreçlerin hastanemizde tamamlanıyor olmasından kaynaklaıyor. Kanser tanı ve tedavisi için birden fazla branşı bir arada bulunduruyoruz, 'erken teşhis, hayat kurtarır' prensibi ile çalışıyoruz. Hastanemizde kanserli hastalarda tanı ve tedavi süreçleri oldukça hızla yürütülmekte. Hastanemiz bünyesinde oluşturduğunuz multidisipliner tümör konseyleri de bu süreçlere olumlu yönde katkı sağlıyor. Bize göre kanser tedavisinde hastalara geç teşhis konulması en büyük risktir. Hastanemizde insan vücudunda oluşabilecek bütün tümörlerin teşhis ve tedavilerinin yapılabileceği geniş tanı ve tedavi imkânları oluşturduk. Aynı zamanda birden çok branşı aynı çatı altında toplayarak tedavi süreçlerini hızlandırdık. Bunun için teknolojik alt yapımız da kaliteli cihazlarla donatılmış konumdadır. Kısaca kanser teşhis ve tedavisi konusunda tecrübeli, bilgili hekimlerimiz ve en güncel cihazlarımızla kanserle mücadele ediyoruz. Başhekimliğim sürecinde en büyük hedeflerimden bir tanesi yeni onkoloji hastanemizi hayata geçirmektir. Modern 150 yataklı onkoloji hastanemizin projesi çizildi, çok yakında inşaatına da başlanacak. Onkoloji hastanemizle birlikte kanserle mücadelede çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum."

HASTA SAYISI ARTIYOR
Sağlık turizmi açısından da Şehir Hastaneleri'ne talebin arttığını belirten Prof. Dr. Demirhan, sözlerine şöyle devam etti:
"Yabancı hasta sayımız her geçen gün artıyor, USHAŞ kurumu aracılığıyla yabancı hastalar hastanemize getiriliyor. Yabancı hastaların yoğun talebi turizmimize de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Hizmet açısından da tedavi başarısı açısından da ülkemizden memnun ayrılıyorlar. Ülkemiz sağlık alanında şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinin önüne geçti. Bu anlamda Şehir Hastaneleri sağlık alanında çok önemli bir atılım ve sağlık alanındaki hedeflerimizi yükseklere taşıyor. Önceki yıllarda hastane binalarının kalitesinin düşük olması sağlık hizmetinin kalitesini de düşürüyordu. Bu da hastaların konforsuz 5-6 kişilik odalarda tedavi görmelerine sebep oluyordu. Dolayısıyla hasta memnuniyeti de oldukça düşüktü. Şehir Hastaneleri'yle birlikte modern yapılara, kaliteli sağlık hizmetine ve yüksek oranda hasta memnuniyetine ulaşıldı. Ülkemizde Şehir Hastaneleri'nin daha çok yaygınlaşması ile sağlık hizmet kalitesi daha da artacaktır. Türkiye hem kamu hem de özel sağlık hizmetleri açısından Avrupa'nın birçok ülkesinin önüne geçmiş durumda."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA