KARTAL DR. LÜTFİ KIRDAR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DÜNYANIN İLK LEED GOLD VE EDGE SERTİFİKALI HASTANESİ OLDU

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden yapılan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi; dünyanın hem Leed Gold hem de EDGE Sertifikalarını alan ilk hastane unvanını kazandı.

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilmekte olan ve dünyanın en prestijli ve en çok kabul gören Leed Sertifikası kapsamında su verimliliği, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, iç hava kalitesi, tasarımda yenilik ve bölgesel önlem kriterleri üzerine değerlendirmeler yapılarak; Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeşil bina sertifikası olan Leed Gold Sertifikasını almaya hak kazandı.

Ayrıca Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Bankasının alt kuruluşu olan International Finance Corporation (IFC) tarafından verilen EDGE Sertifikası kapsamında enerji, su ve kullanılan malzemelerin verimliliği konusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda EDGE Sertifikanın da sahibi oldu.

303 bin metrekare alana, bin 105 nitelikli yatak kapasitesine sahip ve kesintisiz hizmet vermek amacıyla sismik izolatör teknolojisi kullanılarak yapılan hastane, enerji verimliliği ve çevre dostu tasarım gereksinimlerini yerine getirerek dünyada hem Leed Gold Setifikası hem de EDGE Sertifikası alan ilk hastane oldu.

Öte yandan İSMEP Projesi kapsamında yeniden yapılan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi ve Göztepe Şehir Hastanesinin de sertifikasyon süreçleri devam etmektedir.