TDL (Travay, Doğum, Lohusa) Odaları
05 Şubat 2024

Anne ve bebek dostu olan hastanemizde, gebeliğiniz süresince “Mahremiyetiniz mahremiyetimizdir” ilkesiyle hareket eden ve alanında uzman ekibimizle güvenli gebelik takibi ve doğum hizmeti sunulmaktadır. Poliklinik, eğitim,  danışmanlık ve doğum hizmeti verilen ortamlarımız ulusal standartlara uygun olarak hazırlanmış, temizlik ve hijyen standartları yüksek tutularak konforlu rahat bir ortam sunulmaktadır.

Doğumdan önce gebe ve yakınları doğum süreci ve bu süreçte karşılaşabilecekleri müdahalelerin yararları ve olası zararları konusunda bilgilendirilmektedir. Doğumdan sonra ise Bebek Dostu Hastane standartlarına uygun olarak anne sütü ve emzirme konusunda bilgi verilmekte ve eğitimli sağlık çalışanları aracılığıyla annelerin bebeklerini en iyi şekilde emzirmelerine yardımcı olunmaktadır.

Anne ve bebek dostu sertifikasına sahip hastanemiz doğumhanesinde ev konforunda rahat ve güvenli bir doğum sürecini sağlayan tek kişilik 8 adet TDL (Travay-Doğum-Lohusa) odası bulunmaktadır.

Her odada gebelerin konforunu sağlayan fonksiyonel doğum yatağı ve bebeğinin ilk bakımlarını yapılabileceği radyant ısıtıcı yer almaktadır. Gebenin doğum sürecinde destek sağlayacak refakatçisi için refakat koltuğu bulunmaktadır. Doğumhane içerisinde deneyimli uzman hekim, asistan doktorlar ve tecrübeli ebeler doğumun fizyolojik yönünü desteklemek için hazır bulunmaktadır.

TDL odalarımızda bulunan pilates topları ve pilates matı ile doğumun seyrini pozitif yönde etkileyecek uygulamalar yapılmaktadır. Deneyim ve tecrübe sahibi ebe kadromuz ile doğum aktif olarak desteklenmekte ve gebelere özel masajlar ile travay süreci hafifletilmeye çalışılmaktadır. Odalarımızda bulunan televizyon ile sözsüz, doğa manzaralı videolu müzikler eşliğinde doğum dalgaları karşılanmaktadır.

Anne adayının doğumu için gerekli tüm cihaz ve ekipmanlar odada mevcuttur. Anne adayı TDL odasında sancı çekerken tecrübeli ebeler tarafından ağrı ile ilaçsız nasıl baş edeceği (nefes egzersizleri, pilates, masaj vb.) uygulamalı olarak gösterilmektedir. Anne adayının doğumu aynı odada gerçekleşmekte ve taburcu olana kadar aynı odada kalmaktadır.

• fotoğraf